Semper mel brukes til bakverk som skal heve.
Toro mel brukes til bakverk som ikke skal heve, f.eks. kjeks og pepperkaker.
*
Bakverk avkjøles på rist. Vil du ha myk skorpe, legger du et klede over. Skal skorpen bli sprø lar du det avkjøles uten klede. Vent med å skjære i store kaker til de er helt avkjølt. Da får de pen snittflate.
*
Bruk gjerne plasthansker og litt olje ved utbaking av gjærbakst. Glutenfri deig kan være litt seig og klinete å jobbe med.
*
Et par dager gamle boller kan friskes opp i ovnen ved 225 grader i noen minutter eller noen sekunder i mikrobølgeovnen. Da smaker de som nybakte.
*
Luftig eggedosis: Når du skal piske egg og sukker lønner det seg å legge ut eggene på benken i god tid før det skal bakes; eller man kan legge eggene i varmt vann i noen minutter. Dette gir en luftig masse med fint resultat. Spesielt viktig å huske på når man skal lage sukkerbrød.
*
Glutenfritt brød har lett for å bli fort tørt. Det er lurt å skjære det i skiver når det er nybakt og fryse ned.
Tin bare litt av gangen.
*
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar