3. juli 2013

Ostekake

HUSK Å BEREGNE GOD NOK TID.

Bunn:
200g glutenfri kjeks
10 ss smeltet smør

Knus kjeksen i kjøkkenmaskin og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en 24 cm rund form med bakepapir i bunnen. Stekes ved 175 gr. i 10-15 minutter. Avkjøl. Kaken skal stå i formen.

Fyll:
5 gelatinplater
1 stort beger philadelphia ost, 300 g.
3 dl fløte
1 dl sukker

Bløtlegg gelatinplatene i vann, 5 minutter, klem ut vannet og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Avkjøl noe. Visp fløten til krem og tilsett sukker. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. Bland inn gelatin og fordel kremen over den stekte kjeksbunnen.
Den må nå settes kjølig i 4-5 timer.

Gelelokk:
1 pakke pulvergele med bringebærsmak, evt. annen etter smak og ønske
2,5 dl vann (eller halvpart av det som står på pakken)

Løs opp gelepulver med vann og kok opp etter anvisning på pakken. Avkjøles og helles over kaken før geleen stivner. Sett kaken til ny avkjøling ca 4 timer eller natten over.
Deretter kan formen fjernes, bruk en skarp kniv. Pyntes gjerne med ferske bær.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar