1. januar 2013

Snickerskake

300 g peanøtter
200 g salte kjeks, Ritz, glutenfrie
6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Knus peanøtter og kjeks i foodprosessor med kniv til en kornete masse, ikke helt pulver.
Stivpisk eggehviter med sukker. Rør forsiktig inn knust kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker. Hell røren i en bakepapirkledd, rund form, 28 cm.
Stekes i varm ovn, 180 gr., nederste rille i 25-30 minutter.

Fyll 1:
3 dl kremfløte
100 g revet sjokolade
 Pisk fløte til krem og vend inn finhakket sjokolade. Smør på avkjølt kake og pynt med noen hele peanøtter.


 Fyll 2:
100 g smør
200 g lys kokesjokolade
6 eggeplommer 
100 g melis

Smelt smør og sjokolade over svak varme og avkjøl noe. Pisk eggeplommer med melis til lys eggedosis og bland inn smør- og sjokoladeblandingen.
Avkjøl gjerne noe før det smøres over kaken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar