6. april 2012

Laks og aspargesgrateng

Fin festmat. Oppskriften er til ca 4 porsjoner.

400 g skinn- og benfri laksefilet
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 bunt asparges
500 g kokte poteter
1/2 bunt vårløk
4 ss olivenolje
1 ss revet sitronskall

Saus:
1 ss smør
3 dl matfløte
1 ts maisenna
2 dl revet ost
salt og pepper

Skjær laksefileten i biter og krydre med salt og pepper. Kok asparges i lettsaltet vann i 2 minutter og avkjøl. Del kokte, skrelte poteter i skiver og fordel dette i en ildfast form sammen med asparges og
laks. Finsnitt vårløk og ha over. Bland olivenolje og sitronskall og hell over blandingen.
Lag saus; smelt smør i en kjele og ha i mesteparten av fløten og kok opp. Rist ut maisenna i resten av fløten og rør jevningen i under omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn osten. Smak til med salt og pepper og hell ostesausen over i formen. Stekes på nederste rille på 200 gr. i 20 minutter. Server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar