4. juli 2013

Laks på potetseng

Smaksrik og sunn middagsform som likes av voksne og barn.
(4 porsjoner)

500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ts salt
1 purre
2 gulrøtter
1 rødløk
6 poteter
3 dl matfløte
dill
salt og pepper

Vask og skjær purre, løk, gulrøtter og poteter i skiver og legg alt i en smurt, ildfast form.
Strø over dill, salt og pepper. (Dette kan evt. gjøres i god tid i forveien/kvelden før)



Skjær laks i 2x2 cm store biter og strø over litt salt.
Ha fløten over i formen. Vent med å ha i fisken til det er 10 minutter igjen av steketiden.
Stekes i ovnen, midterste rille ved 200 grader i ca 35 minutter. Legg så på fisken og gjerne litt dill og stek videre i 10 minutter.
Serveres straks. Gjerne med godt brød ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar