19. februar 2012

Boller

Oppskriften gir ca 14 store boller.


2 ts fiber Husk
3 dl melk
100 g margarin
50 g gjær
100 g sukker
1 ts kardemomme
1 egg
500 g Semper glutenfri mix
evt. 2 dl rosiner

- Fiber Husk røres ut i melken og sveller i 5 minutter
- Smøret smeltes og melken has i det smeltede smøret
- Gjæren smuldres i en bakebolle og melkeblandingen helles over. Rør godt.
- Bland i sukker, kardemomme, egget og melet og rør godt sammen. (Tilsett evt. rosinene i melet.)
- Heves til dobbel størrelse i ca 30 minuttter. I bakebollen med plast over.
- Deigen eltes godt.
- La hvile litt før den trilles ut til boller og settes på bakepapirkledd stekeplate.
- Dekkes med plastfolie og heves i 30 minutter på et lunt sted.
- Smøres med egg.
- Stekes ved 225 grader, midt i ovnen i 10-15 minutter.

Jeg bruker plasthansker med litt olje når jeg skal trille boller.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar