22. februar 2012

Meksikansk suppe

Dette er en god og sunn helgefavoritt. (4 porsjoner)

500 g karbonadedeig
1 løk
1 pose tacokrydder
1/4 purre
2 gulrøtter
1 liter buljong (vann + 2 ts buljongpulver)
1 boks hermetiske, hakkede tomater
1 liten boks mais
0,5 ts tabasco etter smak

Garnityr:
Revet hvitost, gjerne lettere
Kesam eller lettrømme
Tortillachips/ maischips

- Brun karbonadedeig på middels sterk varme, og hell over i en gryte.
- Skjær gulrot i tynne strimler, løk i tynne båter og purre i ringer og ha det sammen med karbonadedeigen.
- Tilsett tacokrydder som anvist på pakken og la det surre litt sammen med grønnsakene og karbonadedeigen.
- Hell over hermetiske tomater og vann og buljong. Kok opp og la koke i 10 minutter.
- Tilsett mais ved slutten av koketiden.
- Smak til med salt, pepper og tabasco.

Lag skåler med ost, chips og kesam/rømme, så man forsyner seg av dette ved bordet.

Vegetar: Tilsett tacokrydder over grønnsakene og la dette surre litt før resten tilsettes. Bruk grønnsakbuljong.

Inspirert av oppskrift fra Grete Roede AS
     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar